ГІД ЮВЕЛІРНИМИ ТРЕНДАМИ ВЕСНА-ЛІТО 2021 р.


Мода завжди відображає настрій суспільства. Тривала пандемія та періодичні локдауни змінили реальність, світ переходить в онлайн, перерозподіляючи вектор наших інтересів. Тепер найчастіше ми справляємо враження через монітор комп'ютера. Під пильний погляд потрапляє наша зовнішність, обличчя, шия, декольте, руки. Тому, як виглядає "голова, яка говорить" - має значення.

Дизайнери враховують ці тенденції в одязі, атрибутах та аксесуарах. Прикраси заслуговують на все більше уваги і задають тон. Вони стають деякою примою-балериною. Можуть станцювати класичне па, романтичний фокстрот або палке танго. Все залежить від враження, яке ви хочете зробити на ваше оточення.


ЩО ПРОПОНУЮТЬ ЮВЕЛІРНІ ТРЕНДИ


Чіткі лінії, гострі кути, хитрі сплетіння, круглі сфери, багатошаровість, поєднання непоєднуваного, делікатний мінімалізм і надто помітна масивність – це тенденції сезону весна-літо 2021 року.

1. Мінімалізм. Мінімалістичні прикраси із лаконічним дизайном виглядають завжди доречно. Тому домінують на просторах мас-маркету, вдало вплітаючись у діловий стиль, кежуал та спорт-шик.


Сучасні виклики вводять у побут деяке "ноу-хау" - стиль Zoom або стиль для вебінарної кімнати. По той бік монітора слухачі хочуть бачити спікера не лише інтелектуального, а й привабливого. І якщо класика вже є стала вам нудною, сміливо кидайте погляд на трендовий мінімалізм. Він стає невід'ємним атрибутом безпрограшного образу та відрізняється неординарністю. Для нього характерні:

 

  • гладка поверхня без каміння;
  • чіткі лінії;
  • геометричні форми;
  • лаконізм;
  • стильний образ без зайвої помпезності.


2. Сережки-кільця різних діаметрів. Вони заслуговують на особливу увагу, оскільки це тренд, перевірений століттями. Справжній маст-хев модниць. Такі сережки завжди надають образу гармонійності. Їх порівнюють з маленькою чорною сукнею, коли потрібно швидко, без витрат часу додати чарівної родзинки та створити вишуканий образ.


3. Сережки-Кафи. Це прорив у стилізації вуха. Кафи - про здивувати і врізатися в око. Вони дозволяють прикрасити не тільки мочку, але всю поверхню вуха, акцентувати хрящ, скроню, волосся. Вони можуть кріпитися за допомогою проколу та плавним вигином розташовуватися по вуху. Або як кліпса огортати хрящ. Або з'єднуватися ланцюжками, і чим більше їх буде, тим краще та оригінальніше.


4. Моносережка. Це соло ювелірних трендів, прикраса для виходу у світ, для спікерів в індустрії краси та моди, фешен-блогерів. Носити одну сережку – відкрито акцентувати свою стилістичну індивідуальність. Моносережка має одну таємницю. Вона настільки самодостатня, що не потребує розкішного вбрання. Якщо ви хочете досягти такого вау-ефекту - не сумнівайтеся, асиметрія додасть неповторного шарму літньому гардеробу і кидає виклик шаблонам. І, можливо, саме ця прикраса станцює із вашим образом запальне танго.


5. Підвісні сережки займають особливе місце серед ювелірних прикрас. Це краса повсякденності з ноткою спокуси. Дизайнери-чоловіки називають підвісні сережки витонченим мистецтвом спокуси. Колихаючись від подиху вітру, вони спокушають грацією та танцем. Головне - правильно підібрати сережки під форму обличчя, лінію шиї та колір очей.


Довгі сережки, які звисають нижче лінії підборіддя, візуально подовжують овал обличчя та зменшують увагу на вилицях. І навпаки, сережки, які закінчуються по лінії куточків губ, підходять жінкам з видовженим і тендітним обличчям.


6. Багатошаровість. Відкрите декольте без прикрас зараз не модне. Бути у тренді – це міксувати різні за кольором та сплавом метали. Ланцюги різної довжини та плетіння, з'єднані в одну композицію, дозволяють створити як каскадний ефект, так і цікавий контраст.

Головне правило - масивні ланцюжки повинні огортати шию, делікатні та довгі плавно спадати у зону декольте. Для візуального подовження силуету радять завершувати таку композицію довгим кольє з масивним підвісом, який продовжить лінію V-подібного вирізу. Таке рішення буде найбільш вдалим для пишних форм та дівчат невисокого зросту.


7. Перли. Другий сезон на подіумах відомих брендів сміливо тріумфує барочна перлина неправильної форми. Вона не має чітких ліній, зате є химерною та харизматичною. Вона унікальна своєю недосконалістю.


Ви однозначно будете в центрі уваги в сережках у вигляді груші на ланцюжку, що звисає. Зону декольте можна прикрасити короткими намистами, переплести перли з масивним ланцюгом або власноруч створити сотуар - витягнуте намисто до лінії грудей з різними барочними перлинами або однією великою. Недарма, улюблена Коко Шанель стверджувала, що перли завжди мають рацію.

ТЕМАТИЧНІ ПРИКРАСИ


Вони цього року дуже різнопланові:


- анімалістичні та флористичні мотиви актуальні в будь-якому аутфіті, незалежно від приводу та обставин. Тим більше, що незабаром розпочнеться літній сезон. Ніжні ластівки, мініатюрні колібрі, яскравий павич, мудра сова, строкатий папуга – це завжди радість, легкість, глибина та екстравагантність.


Пернаті несуть позитивний заряд. Тому ювелірні бренди щедро ввели їх у свої колекції, щоб додати саме такої яскравості та оптимізму, незважаючи на наші нестабільні часи;


- прикраси у вигляді мушлі та морських зірок будуть доречними для пляжного відпочинку. Великі морські зірки у формі підвісок, перламутрові раковини у сережках та намистах будуть вдалим доповненням до літнього гардеробу;


- вінтажний стиль. На подіуми повертається трохи забутий напрямок, стилізований під сучасні запити моди. Для нього характерні помпезність та екстравагантність, ажурне плетіння срібла, великі натуральні камені, багато кольору та надлишок деталей.


Цей стиль ще називають "костюмним". Тому що він, як мереживо, вплітається в костюмний гардероб і задає пікантного шику.


Суворих правил у виборі ювелірних прикрас не існує. Ми за усвідомлений підхід, за збереження власної індивідуальності. На щастя, різноманітність, пропонована модними тенденціями, дозволяє створювати себе і залишатися собою.


Бути не схожою на інших – просто. Бути унікальною – досить складно! Леді Гага